Uni

Több száz lelkes önkéntes segít neked is a pályaválasztási döntésben!

Halaska Gábor | 2022-10-19
Elismert szakemberek, oktatási szervezetek, szakkollégiumok és sok-sok lelkes önkéntes fogott össze, hogy többezer középiskolás diákot segítsen átgondolt pályaválasztási döntést hozni. A HiFeszt rendezvényét a hétvégén tartották a Budapesti Corvinus Egyetemen.

„Csináld, amit szeretsz, szeresd, amit csinálsz” – ez a mottója a HiSchool Alapítványnak, ahol többszáz önkéntes tréner és coach segíti a középiskolásokat abban, hogy megtalálják hivatásukat, és munkájukat szerető felnőttekké váljanak. Idén először négy fővárosi gimnázium diákjai és tanárai együtt vettek részt a HiSchool által szervezett pályaorientációs fesztiválon.

A HiFeszt nevű rendezvény legfontosabb üzenete az volt, hogy a jövő tervezése izgalmas feladat, amitől nem kell tartaniuk a diákoknak. E gondolat jegyében október 15-én 10 színpadon több mint 60 programmal várta a középiskolás resztvevőket és tanáraikat a Budapesti Corvinus Egyetemen megrendezett pályaválasztási fesztivál. A zártkörű eseményen a szervezethez csatlakozott négy partneriskola 1500 diákkal és 100 pedagógussal vett részt.

A fesztiválon kötetlen hangulatú innovatív előadások, interjúk, beszélgetések és játékok fogadták a fiatalokat és a tanárokat. Az önkéntes összefogás eredményeként 8 színpadon gyűjthettek élményeket, inspirációt és motivációt a diákok, két helyszínen pedig a pedagógusok számára szerveztek programokat.

70 szakmai előadó osztotta meg tapasztalatait, az ország legnépszerűbb egyetemeiről 20 szakkollégium csatlakozott, és a leginnovatívabb oktatási szervezetek – Milestone Institute, Engame, Go2uni, Hősök Tere, Pszichodiák Alapítvány – is készültek programokkal.

Oldalak: 1 2