Uni

Tanulj nyelvet az egyetemen!

UNIside | 2022-09-19
A nyelvi órák előnye, hogy általában bármilyen szakról lehet rájuk jelentkezni, mégis kisebb csoportokban rendezik meg őket, hogy mindenkire elegendő figyelem juthasson a nyelvtanulás intenzív garantálásának érdekében.

A legtöbb egyetemen a nyelvek széles kínálatából, illetve több fajta nyelvoktatásból tudnak válogatni az érdeklődők. Országszerte indulnak ingyenes nyelvi kurzusok kezdő, közép és haladó szinten, de a legnépszerűbb nyelvekből kommunikációs készségfejlesztés, üzleti vagy műszaki nyelv és nyelvvizsga felkészítő is a tanulók rendelkezésére áll.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói a nyelvi kurzusokat a Neptun rendszerben 0 kredites tárgyként vehetik fel két féléven keresztül ingyenesen, majd fizetős formában. A BME-n jelenleg nyolc nyelv közül lehet választani, melyek az angol, a francia, a spanyol, a holland, a japán, a német, az olasz és az orosz.

A Budapesti Corvinus Egyetemen a tanulók kilenc nyelven zajló órák közül választhatnak, melyek egy része térítésmentesen elérhető a Neptun rendszeren keresztül, a többi pedig fizetős kurzusként van meghirdetve.

A Budapesti Metropolitan Egyetemen a nyelvi órák kreditértékesen vehetők fel, tehát a kreditek díját kell megfizetni. Itt tizenkét nyelvet oktatnak, melyek az angol, arab, francia, görög, japán, kínai, német, olasz, orosz, portugál, spanyol és a svéd. A Metropolitan is ajánl különböző fajta nyelvi kurzusokat, ilyen a szinten tartó nyelvóra, szakmai nyelvtudás és a nyelvvizsga felkészítő.

A Károli Gáspár Református Egyetem tizenhárom nyelven szervez kurzusokat, melyekből minden szinten indulnak órák. Ezenkívül angol és német nyelvből általános és szaknyelvi kurzust is indítanak a különböző szakoknak megfelelően.

Nem csak a fővárosra jellemzők az egyetemi hallgatók sokszínű nyelvoktatása. A Szegedi Tudományegyetemen például hét nyelv közül lehet választani, ezek között a latin is szerepel. Itt tizenhat egységnyi óra vehető fel ingyenesen, azaz például nyolc féléven át heti kétszer, vagy négy féléven keresztül heti négyszer vehetnek részt nyelvoktatásban az egyetem hallgatói.

UNI 2023

Szavazás