Uni

Szerdán derülnek ki a felsőoktatási ponthatárok

UNIside | 2023-07-26
Idén nemcsak Budapesten, hanem más helyszíneken is könnyűzenei programmal egybekötve tudhatják meg a felsőoktatásba felvételizők a ponthatárokat. Továbbá információs pultok gondoskodnak a széleskörű tájékoztatásról: pótfelvételi, intézmények, ösztöndíjak, egyetemi élet.

2023. július 26-án Budapesten rendezi meg a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM), az Oktatási Hivatal (OH) és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. a Pont Ott Partit (POP), ahol a felvételizők elsőként értesülhetnek a felsőoktatási ponthatárokról, és a felsőoktatásban rejlő lehetőségeket bemutató programokon is részt vehetnek, szól az Oktatási Hivatal közleménye.

A felsőoktatási ponthatárok kihirdetését július 26-án este Hankó Balázs, a KIM innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára, valamint Vanó Renáta, az OH felsőoktatási elnökhelyettese indítja el. A ponthatárváró esemény a népszerű könnyűzenei előadók mellett lehetőséget nyújt arra is, hogy informálja a jelentkezőket, ugyanis számos felsőoktatási intézmény és az OH is információs pulttal várja az érdeklődőket. Így a felsőoktatási tanulmányok előtt állók tájékoztatást kaphatnak többek között a felvételi, illetve a pótfelvételi eljárásról, a magyar állami ösztöndíjról és az egyetemi élet nyújtotta lehetőségekről.

Szerdán Budapesten a Pont Ott Partin tudják meg a felvételizők a ponthatprokat. (Fotó: 123rf)

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az esemény közösségimédia-felületén olvasható a részletes program és további információ.

Budapesten kívül a ponthatárok kihirdetését a felvételizők idén több vidéki városban kísérhetik nyomon: Debrecenben, Egerben, Győrött, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsett, Salgótarjánban és Szegeden is lesz ponthatárváró rendezvény az Oktatási Hivatal közleménye szerint.

Forrás: MTI