Munka

Érdekel a rendőrségi munka? Ezen a rendezvényen többet megtudhatsz róla!

UNIside | 2022-12-07
Kommandós és fegyverzettechnikai bemutató is lesz a szegedi rendőrségi állásbörzén december 8-án, de akár pszichológiai tesztet is kitölthetsz, hogy megtudd, eséllyel pályáznál-e a rendőrséghez.

Ha érdekel a rendőr, a szerződéses határvadász, a fegyveres biztonsági őr vagy az iskolaőr munkája, ne hagyd ki a szegedi rendőrségi állásbörzét! A helyszín a Rendőrképző Akadémia (Szeged, Bajai út 14.), ahol 10 és 14 óra között várnak mindenféle információval és színes programmal. 

Mindenképpen regisztrálj, ha mennél, és miért ne mennél, hiszen például első kézből tudhatsz meg mindent és kérdezhetsz bármit, például a képzésekről. Ezekről egyébként mi is írtunk már az UNI ez évi nyári számában a Kovács Marcell rendőr századossal készült interjúnkban

Mennyire vagy alkalmas a rendőrségi munkára?

Már most részt vehetsz egy előzetes orvosi/pszichológiai konzultáción. Akár egy pszichológiai tesztet is kitölthetsz, hogy megtudd, eséllyel pályáznál-e a rendőrséghez. Lesz kutyás és kommandós, valamint fegyverzettechnikai és bűnügy-technikai bemutató.

A közbiztonsági rendőrjárőr szakmai képzésre folyamatos a jelentkezés

Módod lesz megnézni mindenféle rendőrségi gépjárművet is közelről, sőt a drónok és a hőkamerák működését is elmagyarázzák. Ne felejts el azonban regisztrálni, mert csak azután engednek be az állásbörzére. 

Van miből választani!

A Magyar Rendőrség az ország más részén is számos munkalehetőséget kínál. Ezekről és az aktuális képzésekről folyamatosan informálnak karrieroldalukon. Például a szerződéses határvadász-képzésről, amit sikeresen elvégezve akár havi bruttó 400 ezer forintos fizetés is elérhető a stabil munkahely, az ingyenes munkahelyi egészségügyi ellátás és a cafetéria-juttatások mellett.  

A sokféle képzés között megtalálható az érettségire épülő, 10 hónapos közbiztonsági rendőrjárőr szakmai képzés is. Ide folyamatos a jelentkezés a Körmendi és a Miskolci Rendvédelmi Technikumban, valamint a Rendőrképző Akadémia Járőrképző adyligeti, illetve szegedi tagozatán.