Tudástár

Pénteken véget ér a tanév a közoktatásban

Bodzás Szabolcs | 2023-06-13
Bizonyára már mindnyájan várjátok az idei tanév lezárását, sőt ezzel tanáraitok sincsenek másképp.

Pontosan mikor lesz a jelenlegi tanév utolsó napja?

A 2022/2023-as tanév 2023. június 16-án (pénteken) ér hivatalosan véget. Korábban egy nappal korábbról volt szó, azonban az őszi szünet eltörlése és a meghosszabbított téli szünet egy nappal kitolta a dátumot.

2023. június 16-án hivatalosan véget a tanév időszaka a közoktatási intézményekben. (Fotó: 123RF)

 

Pedagógusnap

Hazánkban a pedagógusnapot minden év júniusának első vasárnapján ünneplik, így volt már alkalmatok felköszönteni kedvenc oktatóitokat.

 

A nyári szünet

Talán vannak oktatóitok, akik kötelező olvasmányok elolvasását bízzák rátok a szünetben. Persze tegyetek eleget a kérésüknek, hiszen az évi jegyetek múlhat rajta a következő tanév során! Azonban tartsátok szem előtt, hogy a nyár elsősorban a tiétek, használjátok ki minden percét és élvezzétek az időt: ússzatok, túrázzatok, menjetek esetleg táborba, járjatok koncertekre. A legfontosabb, hogy érezzétek jól magatokat, hiszen felnőtt, dolgozó emberként már nem fog megadatni ilyen hossú pihenési lehetőség!

 

Mi lesz a továbbiakban?

Sajnos, mint minden jó ez a nyár sem fog örökké tartani. Szeptemberben új tanév kezdődik. Ismét meg kell felelnetek minden iskolai elvárásnak: vizsgázni, dolgozatokat írni, felelni. Ne csüggedjetek azonban emiatt, higgyétek el, hogy minden tudás, amit elsajátítotok, a hasznotokra fog válni későbbi felnőtt életetek során! Most viszont a legfontosabb, hogy ne feledjétek, a nyár a tiétek!