Uni

Jövőre újra itt az OTDK!

UNIside | 2022-11-08
Áprilisban érkezik az Országos Tudományos Diákköri Konferencia, amit immár 36. alkalommal rendeznek meg. Te készültél már új munkával? Idén szeptember 15-től már nevezhetsz!

Ha te is kitűnnél kutatói munkáddal az egyetemi évek alatt, vagy idén már a versenyzők között indulsz, akkor ezeket a dátumokat mindenképp írd fel a naptáradba!

Fotó: 123RF

Mi is az OTDK röviden?

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia egy olyan bemutatási és értékelési fórum, amely keretein belül a legkiválóbb egyetemisták és főiskolások mutathatják be tudományos és művészeti eredményeiket. Munkáikkal az idei konferenciára azok a hallgatók pályázhatnak, akik 2021–2023-ben elért és intézményi, azaz helyi konferenciákon már minősített tudományos és művészeti eredménnyel rendelkeznek. 

Az OTDK célja, hogy ösztönözze a hallgatói tudományos és művészeti diákköri tevékenységet, támogassa a tehetséges diákokat és mestereiket. Segítségül szolgáljon a kutatómunkában való továbblépéshez és a pályakezdéshez, valamint bátorítsa a doktori képzésre történő jelentkezést.

 

Mikor lesz az új OTDK 2023-ban?

A 36. OTDK 2023. április 3-27. között kerül megrendezésre. A hagyományok szerinti 16 tudományterületi szekcióban bonyolítják le. A szekciók keretében szakmai tagozatok működnek. Az OTDK szekcióinak rendezői az OTDT szakmai bizottságainak egyetértésével legalább 6 és legfeljebb 15 pályamunkát tartalmazó tagozatokat tervezhetnek. A szekciók, azok rendező intézményeinek és a rendezvények időpontjainak megtekintéséhez kattints IDE!

 

Versenyezni fogsz idén? Ezeket ugye te sem mulasztottad el?

Ha már te is túl vagy az intézményi fordulókon, és a zsűri továbbjuttatta munkád az országos szintre, akkor jobb, ha az alábbiakkal te is tisztában vagy:

  1. Az intézményed e-mailben értesít az általuk elküldött regisztrációról és minden további lépésről.
  2. A pályamunkákat PDF-formátumban szükséges feltölteni az OTDK elektronikus rendszerébe. Ennek mérete maximum 10 megabájt lehet. 
  3. A pályamunkák formai és tartalmi követelményeit a 36. OTDK szekció felhívásainak 1. számú mellékletei tartalmazzák.
  4. A 36. OTDK-ra 2022. szeptember 15-től lehet nevezni, a pontos határidőket a szekciók felhívásai tartalmazzák.
  5. A formai követelmények mellett nagyon fontos a megfelelő előadásmód is, amiről egy részletes segédlet is elérhető az OTDK oldalán.

Ha nem akarsz lemaradni a 36. OTDK alakulásáról kövesd továbbra is cikkeinket ebben a témában, és persze az OTDK hivatalos facebook oldalát.

Címkék: 2023   hallgató   nevezés   OTDK   pályázat