Free

Őrizd okosan értékeidet – mutatunk ehhez egy remek kütyüt!

Halaska Gábor | 2023-10-08
A Samsung bemutatja az új Galaxy SmartTag2 készüléket. Az október 11-től világszerte elérhető okoseszköz olyan újításokat hoz a Galaxy SmartTag termékcsaládba, amelyekkel még egyszerűbbé válik az értéktárgyaink nyomon követése.

„Folyamatosan keressük annak a módját, hogy a Samsung Galaxy újdonságaival még kényelmesebbé tegyük az emberek életét – mondta Jaeyeon Jung, a Samsung Electronics ügyvezető alelnöke, a SmartThings és az eszközplatform-központ vezetője. – A Galaxy SmartTag2-vel azt tűztük ki célul, hogy a felhasználók könnyen és kényelmesen találhassák meg a holmijukat, tárgyaikat. A továbbfejlesztett alkalmazásnak és a hosszabb akkumulátor-üzemidőnek köszönhetően a Galaxy SmartTag2 tovább és több helyzetben nyújthat a felhasználóknak biztonságérzetet és biztosíthatja nyugalmukat.”

Egyszerűbben találhatod meg értékeidet ilyen módon!

A Galaxy SmartTag2 vadonatúj úgynevezett Elveszve módja segítségével a felhasználók üzenetben adhatják meg az adataikat és elérhetőségüket. Így bárki, aki talál egy Galaxy SmartTag2-vel ellátott tárgyat, okostelefonjával beolvashatja a taget, hogy lássa a tulajdonos üzenetét és elérhetőségét. Így például, a háziállat nyakörvére erősített nyomkövetőben a gazdik feltüntethetik telefonszámukat, ha esetleg elkóborolna kedvencük. Az Elveszve mód bármely NFC-olvasóval és böngészővel rendelkező mobileszközön működik.

A Galaxy SmartTag2 mostantól továbbfejlesztett Iránytű Nézettel is rendelkezik, nyilakkal mutatja a nyomkövető helyzetét és távolságát a felhasználóhoz képest, ezzel is bővítve a felhasználói élményt. Ez az üzemmód bármely az ultra szélessávú (UWB) technológiát támogató Galaxy okostelefonon, így a Galaxy S23 Ultra3-n is elérhető.

Más cég is kínál ilyesmit, így például az iPhone-osoknak sem kell lemondani az ilyesmiről:

Péntek óta a boltokban az új iPhone 15 széria – minden info az új kütyükről

 

A SmartThings Find applikáció is frissült, az újonnan regisztrált Galaxy SmartTagek mostantól egy, az alkalmazásra mutató parancsikont telepítenek a felhasználó okostelefonjára, lehetővé téve a SmartThings Find gyorsabb elindítását. Emellett az alkalmazás mostantól teljes képernyős térképnézettel és intuitív kezelő felülettel teszi gördülékenyebbé a felhasználói élményt.

Továbbá a Galaxy okostelefonok lecserélésekor a SmartTag2 mostantól automatikusan elvégzi az új Galaxy-okostelefon szinkronizálását a Samsung-fiók segítségével.

Az értékeide hosszabb üzemidővel napokkal később is megtalálod

A továbbfejlesztett Normál üzemmód mellett elérhető vadonatúj Energiatakarékos üzemmóddal a felhasználók mostantól hosszabb ideig élvezhetik a Galaxy SmartTag kínálta előnyöket. Azon felhasználóknak, akik a SmartTagre támaszkodnak a tárgyaik vagy kis kedvenceik folyamatos nyomon követésében, a Takarékos üzemmód tökéletes lehetőséget kínál az akkumulátor élettartamának megőrzésére, miközben azt is biztosítja, hogy mindig szemmel tarthassák dolgaikat. A Takarékos üzemmóddal a Galaxy SmartTag2 akkumulátora immár akár 700 napig is kitarthat, ami több mint kétszerese a korábbi Galaxy SmartTag modell akkumulátor-idejének. Normál üzemmódban is 500 napra nőtt az akkumulátor élettartama, amely 50%-os növekedést jelent a korábbi modellekhez képest. A két üzemmód közötti rugalmas váltás révén a felhasználók hosszabb ideig követhetik nyomon értéktárgyaikat, legyen szó akár a slusszkulcsukról vagy kerékpárjukról.

Több lehetőséget kínáló kialakítás

Az új Galaxy SmartTag2 kompakt méretével és karika alakú kialakításával a könnyű használhatóság jegyében készült. A nagyméretű fémhurok növeli a termék tartósságát, mivel ez az anyaghasználat a gyűrű belsejében nagyobb ellenállóképességet és terhelhetőséget biztosít, és olyan tartozékokkal is használható, mint a csíptetők és a kulcstartók. Ezek a kiegészítők táskákhoz és poggyászokhoz is rögzíthetők.

A Galaxy SmartTag2 továbbfejlesztett tartósságát az IP67-es5 víz- és porállósági besorolás is mutatja. Ezáltal a felhasználók még a nagyobb kihívást jelentő környezetben, például a szabadban vagy utazás során is nyomon követhessék értékeiket. A háziállat-tulajdonosoknak sem kell aggódniuk amiatt, hogy a készülék elkopik a mindennapi igénybevétel során, például a vizes tálkák vagy a kinti futkározás miatt.
A Galaxy SmartTag2 támogatja az új Kisállat-sétáltatási módot is, így a felhasználók könnyedén naplózhatják a négylábú barátaikkal tett sétákat.

Galaxy SmartTag2, fotó: Samsung

Lelki béke, újracsomagolva

A Galaxy SmartTag2 megőrzi a Galaxy SmartTag és a Galaxy SmartTag+ számos népszerű funkcióját. Kihasználja mind a Bluetooth Low Energy (BLE), mind az UWB előnyeit, és a kiterjesztett valóság (AR) keresési technológiát kihasználva vizuálisan irányítja a felhasználókat a Samsung Galaxy okostelefon kamerája segítségével a megjelölt tárgyhoz. A Galaxy SmartTag2 emellett akár 120 méteres hatótávolságon belül Bluetooth-szal is működik, és a SmartThings alkalmazáson keresztül képes vezérelni az okos háztartási készülékeket.

A Samsung elkötelezett a Galaxy-felhasználók adatainak védelme mellett, ezért a SmartTag helymeghatározása csak a felhasználó engedélyével válik elérhetővé. A SmartThings Find titkosítja a felhasználói adatokat is, míg a Samsung Knox támogatja a biztonság további szintjét. Az Elveszve mód kikapcsolása után a tulajdonos adatai azonnal rejtetté válnak, és a felhasználó által megadott üzenet is törlődik a készülékről.

A Samsung Galaxy felhasználók számára a SmartThings Find az „Ismeretlen címke figyelmeztetések” funkcióval is biztonságot nyújthat. Ez a funkció értesíti a felhasználókat az esetleges illetéktelen követésről és üzenetet küld, ha a SmartThings Find azt észleli, hogy egy ismeretlen SmartTag követi őket. Ez segít megvédeni a felhasználókat és megakadályozza a helymeghatározó szolgáltatásokkal való visszaélést.