Példakép

Mutatjuk, hogyan lehetsz sikeres sportmarketing menedzser: segít a METU ex-hallgatója – Videó

Szádeczky-Kardoss Klára | 2022-10-15
Hogyan is néz ki egy sportmarketing menedzser munkanapja? Milyen tévhitek élnek az emberekben róluk? Mi a valóság, és mik a valódi feladataik?

A PR és marketing világában sok irányba lehet specializálódni, hiszen bizonyos területek teljesen más megközelítést igényelnek. Egészen más módon kell tudni megszólítani az embereket, ha sporttal, egészséggel kapcsolatos termékről, banki szolgáltatásról vagy egy tévé- vagy rádióműsor promótálásáról van szó. Egy jó PR és marketing menedzser minél változatosabb és hatásosabb technikákkal tudja elérni a közönségét, minél többféle stílusban ügyes a sajtókommunikációja, annál sikeresebb a munkájában. Ha arról van szó, akkor minél szélesebb rétegeket ér el, ám ha a marketingelt termék úgy kívánja, akkor annál specifikusabb közönséget képes megcélozni.

Marketing módszerek

Az óriásplakátok, szórólapok, tévében és rádióban megjelenő reklámblokkok, PR-cikkek a klasszikus, régimódi vonulat. Ezeket mind ismerjük, erre jött rá újabb rétegként az internet, illetve a közösségi média világa. Vannak olyan szakemberek, akik a nem szokványos, egyáltalán nem tradicionális kommunikációs eszközzel és kampányokkal akarják elérni a céljukat. Ilyen lehet tévében egy non-spot hirdetés, ami nevéből adódóan nem annyira feltűnő, mint egy sima reklám. Például egy ügyesen elhelyezett termékmegjelenítés is éppen ez a kategória. PR-kommunikációnál pedig egy influenszer együttműködés is egy újabb módszernek számít.

Forrás: YouTube

A Budapesti Metropolitan Egyetem videósorozatában sikeres karriert befutott egykori hallgatóik mindennapjait mutatják be. A videókból megismerheted a szakmájukat, annak minden szépségét és persze nehézségét is. Tanácsokat kaphatnak benne a pályakezdők és remek bepillantást nyerhetnek e munkák mindennapjaiba az érdeklődők.

Ha érdekel a pr, a marketing terület és legfőképp a sport, akkor nézd meg a Havas Sports & Entertainment senior pr és sportmarketing menedzserének, Vincze Dávidnak egy mozgalmas napját, aki ráadásul a METU-n is tanít.