Free

A három legidegesítőbb embertípus a moziban

Bodzás Szabolcs | 2022-11-19
A moziba járás az egyik legszórakoztatóbb elfoglaltság a világon. Az ember van, hogy hónapokat, sőt akár éveket vár egy-egy film premierjére. Vannak azonban olyan nézők, akik még a legjobb filmek nyújtotta élvezetet is képesek tönkretenni. Most bemutatjuk őket, a legkevésbé zavaróaktól a legborzasztóbbakig.

A késve érkezők

Beülsz a vetítésre, még a reklámok kezdete előtt, kényelmesen elhelyezkedsz és megkezded a büfében vásárolt popcorn vagy nachos fogyasztását. Esetleg érkeznek még a te sorodba, akik miatt összébb kell húznod magad, míg elhaladnak előtted. Mindez nem baj, addig amíg még a reklámokat és filmelőzeteseket nem kezdik el vetíteni, azaz nem sötétítik be a termet. Viszont akadnak, akik már az előzetesek közben érkeznek. A sötétben bénáznak: nem találják a sorukat, nem tudják hová szól a jegyük. Már ez is igazán bosszantó, hiszen nem lehet tőlük teljes mértékben az előzetesre koncentrálni, de a legrosszabbul akkor jársz, ha miután nagy nehezen kikövetkeztették az ülőhelyüket, a jegyük éppen a te sorodba szól. Jobb esetben csak elmennek előtted, kitakarva ezzel a teljesen a vásznat. Ha peched van, még rád is lépnek eközben. Ennek a típusnak a legborzasztóbb verziója, aki olyan szinte késve érkezik, hogy már a filmet vetítik, mire megjelennek.

Fotó: 123RF

A mobilozók

Ha a film közben megcsörren egy mobiltelefon a moziban, amit elfelejtettek kikapcsolni, de gyorsan kinyomják a hívást, az még nem a világvége. Sokkal rosszabb, ha egy olyan személy ül a látóteredben, aki egész film alatt a telefonját nyomkodja. Messengerezik vagy a Facebookot, Instagramot görgeti közben természetesen általában maximális fényerővel ezzel teljesen tönkretéve számodra az egész moziélményt. Ennek a típusnak a legszörnyűbb verziója még arra is képes, hogy selfie-ket készítsen magáról a vetítés közben, ami viszont már az egész termet idegesíti.

 

Akik hangosan kommentálják a filmet

A legeslegrosszabbak mind közül. Hogyha az ember odasúg film közben néha egy-egy dolgot annak, akivel jött, azzal semmi probléma. Hiszen a mozi hangja úgyis elnyomja, és senki más nem hallja. Előfordul azonban, hogy érkezik egy-egy társaság, akik egyáltalán nem ismerik a mozis etikettet, és úgy viselkednek a film alatt, mintha otthon lennének. Hangosan már-már üvölte beszélnek egymáshoz, kommentálják a látottakat, ezzel pedig kivétel nélkül az összes többi néző szórakozását elrontják. Általában egy valaki akad, aki kimegy a vetítésről és szól a személyzetnek, akik ugyan bejönnek és rászólnak az adott bandára, de a hatás csak körülbelül 5 percig tart, utána ugyanúgy folytatják tovább. A többi ember pedig szomorúan távozik a vetítés végén, pláne, ha amúgy a film még jó is volt. Azzal a gondolattal gyötörve magukat, hogy a nagy pénzkiadás helyett, miért nem inkább az otthoni streaminget választották.

Címkék: film   késés   kommentár   mobilozás   mozi   személyzet   vetítés   viselkedés