Free

Egy lusta macska története – avagy újabb magyar startup hódítana

Halaska Gábor | 2023-06-22
Egy nemrég indult csapat nem kisebb célt tűzött maga elé, mintsem hogy örökre megváltoztassa pár milliárd ember internetezési szokásait. Az inspirációt egy lusta macska adta, bemutatkozik a Lazy Felix csapata.

Nincs hiány lelkes startupperekből Magyarországon, ahogy a nagyravágyó alapötletekért sem kell a szomszédba mennünk. Egy nemrég indult csapat nem kisebb célt tűzött maga elé, mintsem hogy örökre megváltoztassa pár milliárd ember internetezési szokásait. Az inspirációt egy lusta macska adta. Bemutatkozik a Lazy Felix csapata.

Az alapötlet az újságírásból jön, az egyik alapító, Györfi András elmondása szerint megelégelte, hogy állandóan le kellett töltenie a cikkeihez azokat a képeket, amiket egyből feltöltött a tartalommenedzsment rendszerbe, amit a szerkesztőség használt. Ebből született a termékötlet, a helyes formát már a másik alapító, Gréczi Gergely tette hozzá, így lett a Lazy Felix egy böngészőkiegészítés, azaz add on.

Hazai fejlesztés, egy macska a legtöbb böngészőre

A magyar fejlesztésű megoldás könnyedén telepíthető a Chrome, az Edge, az Opera és a Brave böngészőkhöz, hamarosan pedig a Safari felhasználók is élvezhetik e lusta macska kényelmét. A működés pedig roppant egyszerű, ha rávisszük az egeret egy képre, ami felkeltette az érdeklődésünket, a jobb alsó sarokban már meg is jelenik a kabalafigura, Félix mancsa.

Ha megnyomjuk, már be is került a kép a böngésző ablak jobb felső sarkából elérhető Félix Panelbe, amikor pedig fel akarjuk használni, lenyitjuk a panelt, kiválasztjuk és már be is került az emailünkbe csatolmányként, vagy a Facebook posztunkba illusztráció gyanánt, bárhova máshova, ahova szántuk.

A képeket mappákba is szervezhetjük a panelen belül, ha pedig mégis muszáj letöltenünk a gépünkre, ezt is megtehetjük gombnyomásra, ahogy a törlés is magától értetődő. Az eddigi tapasztalatok szerint olyan “extrém felhasználók” is vannak, akik naponta akár 50-60, sőt, egyesek 100 képet is megjelölnek, úgy tűnik, van piaca az elképzelésnek.

Könnyebb lehet a mindennapi munka e digitális macska révén

A Lazy Felix program alkotói céges ügyfelek érdemi megszólításáig egyelőre nem jutottak el. jelenleg az új rendszer alapjait tesztelik a már beérkezett éles felhasználókkal a fejlesztők. Györfi András ügyvezető elmondása szerint nagy reményt fűznek a projekthez, hiszen ha van valami, ami igazán globális, akkor az a mindennapi internethasználat, az irodai munka.

“Nem tudjuk egyelőre, hogy meddig juthatunk el, de az biztos, hogy naponta jönnek az új felhasználók, nagyon izgatottak vagyunk, lehet, hogy végre megütjük a főnyereményt ezzel a technológiával.” Fogalmazott a korábban más webes projektekkel sok sikert, még több buktát elkönyvelő Györfi.

 

Címkék: Lazy Felix   lusta macska   magyar startup   startup