Free

5 különleges kávézó és teázó Budapesten, ahova bekuckózhatsz a hideg elől

Sófalvi Márton | 2022-12-13
Most már tényleg beköszöntött a tél, nemcsak a naptár szerint, hanem az időjáráson is érződik. Ilyenkor jól esik kimozdulni, és utána gyorsan behúzódni egy otthonos, meleg helyre. Szerencsére Budapesten akad jó pár ilyen kávézó és teázó.

Természetesen decemberben még a budapesti karácsonyi vásárok is várnak, ha egy kicsit andalognál lélekmelengető környezetben. A vásári forralt borozás ráadásul nem zárja ki, hogy betérj a következő helyekre…

Sirius Teaház, a legrejtélyesebb teázó

A Sirius Teaházban nemcsak rengeteg tea vár, hanem kényelmes babzsákok és zegzugos ülőhelyek is, amik egyre izgalmasabbá válnak, ahogy mélyebbre hatolsz a helyiségek között. Nem tudjuk miért, de valahogy jobban esik a tea, ha az ember leveti a cipőjét és a földön helyezi magát kényelembe.

kávézó

Forrás: Unsplash

Rengeteg RomKafé, egy mesés kávézó

Megszámlálhatatlan plüssmackó és finom, sűrű forró csokik adják a Rengeteg RomKafé vonzerejét. A cikk írásának idején nyílt újra a belvárosban, a régihez hasonló aranyos, lélekmelengető miliővel. Ha olyan sűrűn szereted a forró csokit, hogy kanállal kell enned, akkor mindenképp látogass el ide.

Nem Adom Fel Kávézó, a legjótékonyabb

Amikor betérsz Nem Adom Fel Alapítvány kávézójába, nemcsak egy jó kávét iszol, hanem a szervezet tevékenységét is támogatod. Itt szinte mindent fogyatékossággal élő emberek készítenek és szolgálnak fel, az italoktól kezdve a megvásárolható ajándékokig. Utóbbiak közül, ha karácsony előtt olvasod ezt a cikket, akkor melegen ajánljuk a bejgliket, amikből garantáltan nem spórolnak ki semmi jót.

Altair Teaház, a tea faház

A Sirius Teaház „tesója”, ahol a teák ugyanolyan jók, de a környezet kicsit más. A keleties beütésű felnőtt játszóház helyett, itt inkább egy beltéri lombházban érezheted magad.

Cat Café Budapest, állatos kávézó, jól csinálva

Mi tölti fel az embert a hideg napokon jobban egy forró italnál? A házi kedvencek, és azokból a Cat Caféban akad bőven. Olyanoknak mindenképp felejthetetlen élmény lesz, akik maguk mögött kellett hagyják a cicájukat albérletbe költözés, vagy más ok miatt. Viszont olyanoknak is izgalmas lehet ez a kávézó, akik tartanak az állatok közelségétől, hiszen itt minden macska garantáltan hozzá van szokva az emberekhez.

Címkék: hideg   kávézó   szabadidő   teázó   tél