Uni

Kíváncsi vagy, milyen lenne Petőfi profilképe? Az ELTE érettségi előkészítőjén elárulták! – Videó

Szádeczky-Kardoss Klára | 2022-09-30
“Petőfi az egyik első igaz brandgyáros vagy PR-os a magyar költészetben” - fogalmaz formabontóan Fejérvári Gergely, az ELTE éves magyarelőkészítő tanára a híres költőről a bemutató videójukban.

Tényleg olyan nagy borozó volt, mint a verseiből gondolnád? A hősies forradalmár csak a lírai énje lenne? Esetleg valójában is ilyen volt Petőfi? Nézzük be kicsit a korabeli “költő influenszer” álcája mögé!

Az érettségire sokkal jobb úgy felkészülni, ha megfelelő segítséget kapsz! Több egyetem is indít érettségi előkészítőt különböző tantárgyakból, ahol előadásonként más-más témaköröket, előre megadott tételeket vesznek át. Az egyetemek által tartott előkészítők nagy előnye, hogy remek előadókat kérnek fel a feladatra, új és érdekes szemszögből mutatják be a tananyagot, amit utána sokkal könnyebben tudsz megjegyezni. Ráadásul így még felvételi előtt közelebbről is megismerheted az adott egyetem légkörét, előadótermeit és oktatóit is!

A középszintű érettséginél is nagy segítség, de ha valamiből emeltezni szeretnél, akkor külön ajánlott eljárnod ezekre az oktatásokra! Nem árt időben jelentkezni, mert a népszerű előkészítő képzések hamar betelnek!

Forrás: Magyar Digitális Múzeumi Könyvtár

Ha egy kis ízelítőt szeretnél kapni abból, hogy nem csak informatív, de rendkívül szórakoztató is lehet egy ilyen óra, akkor az ELTE Érettségi Előkészítő bemutató videója tökéletes erre! Ha pedig csak meg szeretnéd ismerni, hogy Petőfi milyen képet festett le magáról, és milyen volt a valóságban, akkor is kifejezetten izgalmas Fejérvári Gergely előadása!

Sokszor lírai én és életrajzi én összemosódik a fejünkben, mindenáron látni akarjuk az alkotót, az embert a sorok között. Jól tesszük? Tudj meg többet Petőfi Sándorról és az általa alkotott „profilképről”!