Free

Tudtad? Ez a hónap a kiberbiztonság jegyében telik!

Halaska Gábor | 2022-10-27
Az Európai Uniós Kiberbiztonsági Ügynökség (ENISA) idén őszre is meghirdette az Európai Kiberbiztonsági Hónapot októberre. Éppen e hónap végére sűrűsödik a legtöbb érdekes esemény a kiberbiztonság terén.

Az Európai Kiberbiztonsági Hónap (ECSM) elnevezésű kiberbiztonság kampányt 2012 óta szervezik meg Európa-szerte a tagállamok. A Kiberhónap nemzetközi koordinálását az ENISA végzi.

Te mennyire vagy biztonságban a kibertérben?

Az októberi nemzetközi figyelemfelhívó kampány célja a kiberbiztonsági tudatosság növelése, valamint a kibertérben megjelenő fenyegetések széles körben történő megismertetése.

Ennek érdekében minden év októberében a legváltozatosabb ötletekkel, módszerekkel és eseményekkel igyekeznek felhívni az állampolgárok figyelmét a kiberbiztonság fontosságára. Magyarország 2016 óta minden évben csatlakozik a kampányhoz.

A kampánnyal összefüggő tervezési és koordinálási feladatokat, valamint az érintett nemzeti és EU-s felekkel való kapcsolattartást és egyeztetést a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet látja el.

Az Európai Kiberbiztonsági Hónap tehát idén már 10 éves. Az ENISA a Bizottsággal és a tagállamokkal együttműködve immár tizedik éve valósítja meg a #CyberSecMonth-ot.

Ez tehát az EU éves kampányának fontos része, amelynek fő célja, hogy az uniós polgárok és szervezetek körében népszerűsítse a kiberbiztonságot. Továbbá figyelemfelkeltő tevékenységek és a bevált gyakorlatok megosztása révén naprakész online biztonsági információkat nyújtson.

Az idei kiberbiztonság kampány mottói:

„Think Before U Click”,
#ThinkB4UClick.
azaz „Gondolkodj, mielőtt kattintasz!”

Oldalak: 1 2

Címkék: