Free

5 + 2 izgalmas februári program, hogy ne ülj otthon

Loibl Fanni | 2023-01-31
Szeretnél szuper programokat februárra? E havi ajánlónkban összegyűjtöttük nektek a hónap legizgalmasabb szórakozási lehetőségeit! Téged melyik program érdekel a legjobban?

A februári Budapesten is sok izgalmas program vár! Legyen az film, zene, gasztronómia vagy valamilyen rendhagyó tematikájú rendezvény: biztosan megtalálod a kedvedre való eseményt ebben a hónapban is!

A pénz útja: állandó kiállítás

A Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont állandó kiállításán interaktív módon ismerhetjük meg a pénzügyek olykor bonyolult, olykor izgalmas világát és a jegybank szerepét. Az egyedülálló tárlat egy döntési játékon keresztül vonja be a látogatókat. Az izgalmas koncepciót történeti és pénzismereti kitekintések, valamint a jegybanki funkciók bemutatása és numizmatikai tartalmak teszik teljessé.

Helyszín: Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont

Nekünk írták a dalt! – kiállítás: 2023. január 22.–június 22.

Igazi popzenei időutazást ígér a Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai, 1957-től a rendszerváltozásig című időszaki kiállítás a Magyar Zene Házában. A tárlat játékos, interaktív technikai megoldásokkal kalauzolja a közönséget a magyar popzene első bő három évtizedének világába. Megismerhetjük a korszak legkiemelkedőbb előadóit, zenekarait, emblematikus slágereit és a legfontosabb poptörténeti eseményeket is.

Helyszín: Magyar Zene Háza

Finnagora – Finn Filmnapok 2023: február 15–19.

A népszerű fővárosi filmfesztivál idén 12. alkalommal jelentkezik a kortárs finn mozi legjavával. A budapesti Toldi Mozi öt teljes napon át ad majd otthont a legkiválóbb – köztük néhány nemzetközileg is díjazott – aktuális alkotásoknak. 

Helyszín: Toldi Mozi

TerraPlaza Budapest: 2023. február 19.

Immár 46. alkalommal nyitja meg kapuit a TerraPlaza Budapest nemzetközi, egzotikus állat expo és vásár! Több, mint 120 magyar és külföldi kiállítóval várja kisállatbarát látogatóit a Lurdy Konferencia és Rendezvényközpontban február 19-én, ahol közvetlenül a tenyésztőktől lehet majd kérdezni és vásárolni is.

Helyszín: Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont

Indoor Sörfesztivál: 2023. február 24-25.

A sörkedvelők legnagyobb örömére Magyarország egyetlen téli sörfesztiválja idén is több, mint 100 féle kézműves csapolt sört hoz el a dunai panorámás Marriott Hotelbe! A korlátlan kóstoláson kívül a látogatók Katona Csaba, az MTA történészének kultúrtörténeti előadását is meghallgathatják. Valamint sörökhöz párosított ételeket is kóstolhatnak sőt, akár egy sörivó versenyen is részt vehetnek.

Helyszín: Budapest Marriott Hotel

Whiskey kóstoló show és belga sör mesterkurzus is várja az érdeklődőket. (Fotó: 123rf)

+2 program a fenntarthatóságért

Február 4-én, szombaton az Alexandra Kiadócsoport szépséghibás és akciós könyvvásárt tart a Rákóczi téri Vásárcsarnokban. A rendezvény 10–17 óra között (vagy a készlet erejéig) tart. Érdemes tehát korán érkezni!

Február 11-én a Szimpla Kertben rendszeresen megrendezésre kerülő Vintage Légy-Ott! vásár és programsorozat keretében tehetsz a fenntarthatóságért és a fast fashion ellen. Válogathatsz a vintage és újrahasznosított ruhák és kiegészítők közül, vagy akár bekapcsolódhatsz a fenntartható divatról folyó diskurzusba is.