Free

Hogyan előzd meg, hogy eldurvoljon a házibulid?

Bodzás Szabolcs | 2022-10-07
Egyetemistaként mindenki – aki legalább minimális szinten él szociális életet – részt vesz házibulikon. Ezek néha nagyon eldurvulnak, és valljuk be, ezt általában élvezik a jelenlévők, hiszen később ezek a partik válnak a leginkább emlékezetessé. Viszont sok probléma is származhat az ilyesmiből, főleg, ha te vagy a szervező házigazda. Mégis, hogyan előzheted meg, hogy elszabaduljon a pokol?

Amire a legtöbben gondolnak

A legtöbben elsőre azt gondolják, hogy egy buli eldurvulása az elfogyasztott alkoholmennyiségen múlik. De a legendás buliknak mégsem az az ismérve, hogy mindenki úgy leitta magát, hogy nem emlékezett másnap semmire.

Fotó: 123RF

A következő, amire gondolhat az ember, az a meghívottak száma. Ebben már van valami, mert nyilván nagyobb kockázat, ha huszonöten partiznak, mint ha öten. Azonban sok ember is lehet együtt kulturáltan szórakozni, főleg, ha a társaság összeszokott, és tagjaik jól ismerik egymást.

 

A valódi veszélyforrás

Az igazi probléma viszont az, ha a házigazda nem figyel oda eléggé a vendéglista összeállítására, esetleg olyan embereket is meghív, akiket csak felületesebben ismer. Ez azért is veszélyes, mert ha néhány vendég egyáltalán nem ismer egy már korábban összeszokott brigádot, akkor lehet, hogy a házigazda tudta nélkül megadja a címet néhány ismerősének, hogy jöjjenek ők is.

Pontosan ez az a pont, amikor a házigazda kezéből kicsúszik az irányítás.

Ha már egyvalaki megteszi, hogy hívatlanokat invitál a buliba, akkor más is meg fogja tenni, és az eredeti szervező egyszer csak azon kapja magát, hogy tele van a háza idegenekkel.

Idegenként pedig sajnos sokan megengednek magukat olyan cselekedeteket, amiket amúgy egy ismerős házában nem tennének meg: poénból leöntik a falat vörösborral, szándékosan összetörnek ezt-azt a berendezésben, vagy szétdobálják a hűtőben talált tojást.

 

Erre ügyelj!

Tehát, ha bevállalod, hogy házibulit tartasz, arra ügyelj elsősorban, hogy olyan emberek hívj csak meg, akikben feltétlenül megbízol, és tudod, hogy semmiképp sem fogják a tudtodon kívül növelni a vendéglistát!