Free

Fantasztikus házibulivendégek és megszelidítésük

Sófalvi Márton | 2022-12-31
Biztos hallottál már rémtörténeteket arról, hogy mibe torkollhat egy házibuli. Már nem is vagy olyan biztos benne, hogy jó ötlet volt magadra vállalni a szilvesztert? Ne add fel! Nem lesz könnyű dolgod, de kordában tarthatod a vendégeidet.

Először is meg kell tanulnod úgy gondolkodni, mint egy vadász, a „préda” fejével. Ebben megpróbálunk mi segíteni, amihez neked kell hozzátenned a legfontosabbat, a helyismeretet. Hiszen, ha minden igaz nálad vagy a szüleidnél lesz a házibuli, és ott te ismered a legjobban a terepet.

A konyhai vagányok

A természet rendje, hogy a konyhában fog összegyűlni a társaság egy része, akik végig háttal támaszkodnak a pultnak. Itt elsősorban arra figyelj, hogy ne legyen semmi, amit leverhetnek. Ezenkívül legyen elég pohár mindenkinek, mert abban nem lesz köszönet, ha önkéntesek elkezdik osztogatni anyukád porcelán csészéit felespoharaknak.

Végezetül gondold át, hogy van-e barátod, aki hajlamos szakácsnak képzelni magát. Ha nem tartod rajtuk a szemedet, akkor lehet, hogy találni fogsz másnap egy szénné égett mirelit pizzát a sütőben.

házibuli

Fotó: Unsplash

A házibuli vándorai

Igazi csínytevők, akik addig nem nyugszanak, amíg nem látták a gyerekkori szobádat, illetve nem mutatták meg mindenkinek a vicces családi fotóidat. Apukád nagy becsben tartott italait jobb, ha eldugod előlük, ahogy minden más meghökkentő és/vagy vicces tárgyat is, amivel meglephetik a többi vendéget.

A kettesben eltűnésre hajlamos párokra is jobb, ha odafigyelsz, ha nem olyan ágyban akarod találni őket, ahol nincs keresnivalójuk.

A nappali tisztelettudó vendégei

Ők a házibuli leghálásabb vendégei, csak akkor vigyázz különösen, ha üveg a dohányzóasztal, mert azzal önmagukban is kárt tehetnek az ügyetlenebbek. A drága szőnyeget mindenképp csavard fel, ebben igaza volt az öreg Fenyő Mikinek. Egy tekercs papírtörlő, vagy más hasonló eszköz legyen kéznél főleg, ha parketta van a nappaliban.

Az önkéntes DJ-t is ebben a társaságban fogod megtalálni, az ő jutalmazása vagy büntetése a te kezedben van.

Az igazi aranyszabály

Az eddig leírtak viszont abban az esetben igazak, ha csak és kizárólag ismerősöket engedsz be a bulidba. Az igazán nagy bajok, akkor kezdődnek, amikor a házibuliban megjelennek ismeretlen arcok, akik kedvükre randalírozhatnak, amíg te el vagy foglalva.

Lehet, hogy abban a pillanatban nem leszel a legjobb fej házigazdaként, de ne félj nemet mondani a haverok haverjaira, akik csak ketten jönnek, de öten jelennek meg a kapudban. Főleg szilveszterkor, ilyenkor tele van az éjszaka buli nélkül maradt tagokkal, akik mint a keselyűk a döghúsra, úgy csapnak le a házibulikra.

Címkék: buli   házibuli   szilveszter   vendégség