Uni

Friss gazdasági képzések Székesfehérváron

Halaska Gábor | 2023-01-18
A régió egyik legerősebb felsőoktatási központjává válik Székesfehérvár, hiszen jelentősen bővül a megyeszékhelyen az Óbudai Egyetem (ÓE) képzési palettája. Az ÓE ugyanis átvette a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári campusát.

A fenti híreket jelentette be Kovács Levente rektor és Cser-Palkovics András polgármester a térség középiskolai vezetőinek tartott tájékoztató fórumon Székesfehérvár megyeszékhelyen. Az Alba Regia Műszaki Kar duális képzései mellett a Keleti Károly Gazdasági Kar 2023 szeptemberében induló szakjairól, a felvételi eljárásról, valamint a többletpontok rendszeréről is szó volt a találkozón – de ne szaladjunk ennyire előre.

Átvették a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári campusát

Az Óbudai Egyetem 2023. január 16-án hivatalosan is átvette a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári campusát a feladatot ellátó munkatársakkal, valamint az ingatlanokkal együtt. Így folytatódhat az ott megkezdett felsőoktatási és tudományos kutatási tevékenység.

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar szervezésével a Keleti Károly Gazdasági Kar szakmai gondozásában 2023 szeptemberétől indítanak új szakokat. 

Amint azt az UNIside megírta: ma minden harmadik mérnök az Óbudai Egyetemen végez.

Gazdálkodási és menedzsment BA, vállalkozásfejlesztés MSc

Garai-Fodor Mónika dékán tájékoztatása szerint gazdálkodási és menedzsment alapszak (BA), valamint a vállalkozásfejlesztés mesterképzés (MSc) is indul idén. A 2023-as felsőoktatási felvételi eljárásban az említett szakokra már jelentkezhetnek is a hallgatók, nappali és levelező munkarendre is, valamint szeptembertől a duális képzési forma is elérhető. 

Székesfehérvár (Fotó: Unsplash)

A gazdálkodási és menedzsment alapszakon a választható specializációk a digitális pénzügyek, továbbá a projektmenedzsment és a B2B marketing. A vállalkozásfejlesztés mesterszakon nappali és levelező munkarendben ismerhetik meg a hallgatók az elméleti és gyakorlati vállalkozásfejlesztési és innovációs ismereteket, miközben tudatosan fejlesztett vezetői készségeket sajátíthatnak el.

Mechatronikai Tudományos és Innovációs Park

Az új épületek az Óbudai Egyetem fejlesztésében, az Alba Regia Műszaki Kar szakmai közreműködésével megvalósuló Mechatronikai Tudományos és Innovációs Park létrehozásában is szerepet kapnak – tudatta Györök György dékán. A beruházás a helyi kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység erősödését célozza, valamint támogatja a helyi gazdaság növekedési lehetőségeit.