Uni

A Tempustól jön a felsőoktatásért felelős új helyettes államtitkár

UNIside | 2023-01-25
Varga-Bajusz Veronika lesz február elsejétől a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára.

A poszt Hankó Balázs államtitkári kinevezését követően üresedett meg. 

Az új helyettes államtitkár eddig az oktatási pályázati programokat kezelő Tempus Közalapítvány főigazgatói posztját töltötte be.

Varga-Bajusz Veronika a Tempus Közalapítvány megalapításának 25. évfordulóját ünneplő fogadáson 2021. szeptember 21-én (Fotó: Tempus Közalapítvány)

Szakemberek új pozícióban

A felsőoktatásért felelős helyettes államtitkári poszt még decemberen, Hankó Balázs felsőoktatásért és innovációért felelős államtitkári kinevezésével üresedett meg. 

Az addigi államtitkárt, György Lászlót gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztossá nevezték ki.

Varga-Bajusz Veronika a Károli Gáspár Református Egyetemen végzett, három gyermek édesanyja. Korábban dolgozott a Design Terminalban, tagja volt a Tempus Közalapítvány kuratóriumának. A minisztériumi munka sem ismeretlen számára: az Emberi Erőforrások Minisztériumában ifjúságügyi főosztályvezető volt. Munkája részeként az Erasmus+ ifjúságügyi programjaival is foglalkozott.