Free

Partiszervezés zökkenőmentesen, hogy a házigazda is élvezze az ünnepséget – Videó

Szádeczky-Kardoss Klára | 2023-04-23
A szülinapszervezés még soha nem volt ilyen egyszerű. Most az Édes Város műremek tortákat és bulikellékeket biztosító vállalkozását ismerheted meg a Design Terminal innovációs ügynökség Optimists first! című sorozatának 3. évadának ötödik epizódjából.

A tortákat és egyéb szülinapi kellékeket értékesítő Édes Város a Wolthoz és más ételkiszállítókhoz hasonlóan működik. Annyi a különbség, hogy a vásárlónak egy igencsak kényelmetlen és időigényes folyamatot hivatott stresszmentessé tenni: az ünnepi készülődést. A folyamat digitalizációját célzó ötlet külső szemmel tényleg azonnali ziccernek tűnik.

 

Az Édes Város megalapítása

Bakonyi Gergő és Kassai Viktor alapítóknak feltűnt egy, a baráti társaságukban visszatérő probléma. Honnan lesz a torta szülinapozáskor, ki fogja megrendelni és ki fog elmenni érte. Sőt, egyáltalán épségben sikerül-e elhozni.

A tortákat és egyéb szülinapi kellékeket értékesítő Édes Város az ételkiszállítókhoz hasonlóan működik. (Fotó: 123rf)

A vállalkozás ötlete öt éve fogalmazódott meg bennük, amikor házi cukrászoknak csináltak platformot. Hiába voltak nagyon tehetségesek a cukrászok, sokan csak az Instagramon tudták hirdetni a termékeiket, a szállítás pedig nem volt számukra megoldott. Innen született meg az alapötlet és ezt fejlesztették tovább az Édes Város vállalkozássá, ahol már csak a legjobb cukrászdákra fókuszáltak rá.

 

A vállalkozás különlegessége

Az Édes Város Európában elsőként hozott létre egy olyan platformot, ahol összegyűjtötték a legjobb cukrászdák kinálatát, innen pedig könnyedén tudnak rendelni a vásárlók. Ezután a kész tortákat hűtős autókkal kiszállítják Budapesten és már Bécsben is a rendezvény helyszínére. Ezen felül pedig olyan ünnepléshez szükséges termékeket is biztosítanak, mint borokat, lufikat vagy virágokat.

Hogy milyen nehézségekkel kell megküzdeniük nap, mint nap az Édes Város alapítóinak, azt a Design Terminal videójából megtudhatod! Hiszen hiába a nagy lehetőség, ez a terület a legnagyobb precizitást igényli!

Az előző részekben az Avanto hűségprogram megoldását, a Bindr virtuális tanulószobáit, az Agro Drone System projektet és a bedrock.farm „21. századi kertészek” vállalkozását ismerhetted meg.

A 2. évadban korábban a Farm2Fork kezdeményezést, a BeHive Consulting vállalkozását, a This is Redy környezettudatos elképzelését, a Tresorit történelmi lépését, és a SEON online csalások megelőzését mutatták be. Záróadásként pedig Pogátsa Zoltán, hazánk egyik vezető közgazdásza, a népszerű POGI Podcast házigazdája mesélt a vállalkozások indításról.

Címkék: buli   Design Terminal   Édes Város   torta   vállalkozás   videó