Free

Ezeken a campusokon sok tízezernyi fény gyúl ki karácsonyra

Tar Gábor | 2022-12-23
Amerikában sok egyetem igencsak megadja a módját a karácsonyi hangulatnak. Ezek közül három olyan intézményt mutatunk be, ahol az ünnepi időszakban sok tízezernyi fényből álló füzérbe borulnak a campus épületei, fenyőfái.

Ohio State University

Az ohiói Columbus-ban található Ohio State University campusa egy gyönyörű tó (Mirror Lake) körül terül el. A karácsonyi időszakban a tavat övező fákat nem kevesebb, mint 60 ezer fényből álló füzérrengeteggel díszítenek fel, amelyek egészen februárig világítanak, elképesztő hangulatot teremtve.

Az Ohio State University campusában egy tavat ölelnek körül a karácsonyi fények (Fotó: Ohio State University)

Az ünnepi szokást 2004-ben kezdte el az egyetem. A fények meggyújtásakor tartják a Light Up the Lake nevet viselő eseményt, ilyenkor a különböző diákszervezetek táncos-zenés előadásokat mutatnak be, illetve az érdeklődőket mindenféle finomságok, karácsonyi édességek várják.

Seton Hall University

A New Jersey államban található South Orange kisvárosának katolikus egyetemén az ünnepi időszakra 40 ezer fényből álló füzérrel díszítik fel a campus 60 láb (18 méter) magas norvég lucfenyőjét.

40 ezer fényből álló füzér díszíti a campus 18 méter magas norvég lucfenyőjét (Fotó: thesetonian.com)

A karácsonyfa fényeinek meggyújtási ünnepségét (Christmas tree-lighting ceremony) itt is színes programok (például színházi előadások, gospel-koncert, táncbemutató) egészítik ki.

Texas Tech University

A texasi Lubbockban található Texas Tech University idén 64. alkalommal rendezte meg az úgynevezett Carol of Lights ünnepséget, amikor is 25 ezer piros, fehér, illetve narancs színű fényt gyújtanak meg az egyetem 18 épületén.

A Texas Tech University épületei fényárba borulnak karácsonykor (Fotó: Texas Tech University)

Az ünnepségen egy 38 láb (közel 12 méter) magas karácsonyfának a fényeit is meggyújtják, továbbá kórusművek is felhangzanak, valamint fáklyás felvonulást, harangjátékot tartanak.

Az utóbbi napokban több cikkben is foglalkoztunk a karácsonyi sütésről-főzésről, illetve arról, hogy miként lehet  karácsonykor is egészségesen enni, valamint elkerülni a plusz kilók felszedését:

Trükkök a karácsonyi elhízás ellen
Karácsonyi menü egészségesebben – Ne mondj le a kedvenceidről
Karácsonyi sütési és túlélési tippek kezdő házi cukrászoknak

Címkék: campus   egyetem   karácsony   ünnepség