Uni

Bryan Fuller, a Star Trek sorozat egyik alkotója tart mesterkurzust Budapesten

UNIside | 2023-06-16
Élettől a halálig, hősöktől az istenekig: Bryan Fuller televíziós művészete címmel a tart mesterkurzust az amerikai televíziós író és producer pályafutásáról, munkásságáról és sikersorozatainak kulisszatitkairól magyar filmeseknek. A mesterkurzus ingyenes és regisztrációhoz kötött, a Nemzeti Filmintézet szervezésében kerül megrendezésre június 20-án a Puskin moziban.

Bryan Fuller nevéhez számos televíziós sorozat köthető nemcsak íróként, hanem producerként is: a   Wonderfalls, vagy  az Amerikai istenek, valamint a Deep Space Nine Star Trek sorozatok és a Star Trek: Discovery társalkotója volt. A Halottnak a csókot című kultikus munkáját tizenkét Emmy-díjra jelölték, köztük a legjobb vígjáték forgatókönyv díjára is.

Bryan Fuller jelenleg Magyarországon forgatja Dust Bunny című játékfilmjét, Mads Mikkelsen főszereplésével.

A Hero Squared szervezésében valósul meg a mesterkurzus, Osváth Gábor producer vezeti majd a beszélgetést. Ha érdeklődsz a televíziós műsorkészítés iránt, ott a helyed!

Forrás: MTI

Élettől a halálig, hősöktől az istenekig: Bryan Fuller televíziós művészete címmel a tart mesterkurzust az amerikai televíziós író és producer (Fotó: 123RF)

Az UNIside friss cikkéből mindent megtudhatsz a televíziós műsorkészítő szakról. “A képzés célja televíziós szakemberek képzése, akik a szerkesztői, műsorvezetői, riporteri, publicisztikai, rendezői, operatőri, vágói, gyártásvezetői ismereteik alapján a műsor– és mozgóképkészítés valamennyi területén felkészültek a legkülönbözőbb televíziós műfajokban műsorok önálló készítésére.

Ezen a képzésen mindent megtanulhatsz, amit a műsorkészítésről tudni érdemes, majd később akár televízió-csatornáknál, akár más médiumok platformjain dolgozhatsz műsorkészítőként, újságíróként.”