Uni

Árvízhelyzet: kreditekkel és fesztiválbelépővel hálálják meg az egyetemisták munkáját

UNIside | 2024-09-18
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójával (EFOTT) közösen arra mozgósítja a magyar és a Magyarországon tanuló külföldi egyetemistákat, hogy önkéntes munkával járuljanak hozzá az árvízi védekezéshez.

Önkéntes hallgatók a frontvonalban

A HÖOK közleménye szerint az önkéntesek nemcsak a védekezési munkálatokhoz járulnak hozzá, de egyetemi kreditet is kapnak a részvételükért. Emellett az EFOTT is elismeri munkájukat, és egy szerdai napijeggyel jutalmazza azokat, akik részt vesznek a védekezésben.

A HÖOK a NEPTUN rendszeren keresztül küldött üzenetet a hallgatóknak, a Nemzeti Szakképzési Hivatal a KRÉTA rendszeren keresztül hívta segíteni a fiatalokat, a kormány pedig a koordinálásban segíti őket – mondta Hankó Balázs, kultúráért és innovációért felelős miniszter.

Hankó Balázs ismertette, az árvízi védekezésben való részvétel beleszámít a középiskolások 50 órás kötelező közösségi szolgálatába.  Fotó: Hankó Balázs Facebook oldala

Hol lesz szükség a hallgatókra?

Az árvíz által leginkább veszélyeztetett területeken, így a Dunakanyarban, Budapesten és a Szigetközben számítanak az önkéntesek munkájára. A hallgatók részt vehetnek a mobilgátak kiépítésében, homokzsákok készítésében és elhelyezésében, amelyek kulcsfontosságúak az árvíz elleni védekezésben.

Közösségi összefogás ereje

A HÖOK kiemelte, hogy az egyetemi közösség összetartása különösen fontos ilyen vészhelyzetekben. Az önkéntesség nemcsak a védekezési munka sikeréhez járul hozzá, hanem egyben erős üzenetet is közvetít a fiatalok felelősségvállalásáról és összetartásáról. A közös fellépés példamutató erejű lehet a társadalom számára, és rávilágít arra, hogy a fiatalok is fontos szerepet játszanak a közösségi problémák megoldásában.

Bővebb információ: link.

Nem csak egyetemistákat várnak!

Hankó Balázs ismertette, az árvízi védekezésben való részvétel beleszámít a középiskolások 50 órás kötelező közösségi szolgálatába.

Címkék: árvíz   EFOTT   HÖOK