Uni

Tanteremtől a startupalapításig: ősztől már angolul is elérhető a HSUP

UNIside | 2024-09-04
2024 szeptemberétől újraindul a Hungarian Startup University Program (HSUP), amely Magyarország több mint 30 felsőoktatási intézményében lesz elérhető. Az idei tanév azonban jelentős újításokat hoz: a program mostantól angol nyelven is elérhető, lehetővé téve a résztvevők számára, hogy nemzetközi szinten is versenyképesek legyenek.

Innovációs lehetőségek angol nyelven

A Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) által támogatott program célja, hogy minél több piacképes és innovatív vállalkozás induljon Magyarországon. Bódis László, a NIÜ vezérigazgatója kiemelte, hogy az angol nyelvű oktatás előnyei különösen fontosak a nemzetközi piacra lépés szempontjából.

„A Nemzeti Innovációs Ügynökség arra törekszik, hogy minél több piacképes, innovatív vállalkozás jöjjön létre Magyarországon, ehhez pedig olyan fiatalok kellenek, akik nyitottak induló vállalkozás alapítására, és fel vannak vértezve azon készségekkel és kompetenciákkal, amelyek egy innovatív vállalkozás sikerre viteléhez szükségesek. Ezen cél eléréshez kulcsfontosságú a fiatalok érdeklődésének felkeltése, illetve már egyetemi tanulmányaik során a szükséges tudás megszerzése, amelyhez a HSUP nyújt számukra támogatást. Mivel az innováció nemzetközi műfaj, ezért ebben a világban az angol nyelv dominál, emiatt kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ezen a nyelven tanuljanak a hallgatók és sajátítsák el a legfontosabb fogalmakat és kifejezéseket, hiszen így a későbbiekben a nemzetközi piacra lépés is könnyebbé válik számukra” – fogalmazott Bódis László, a HSUP programot gondozó Nemzeti Innovációs Ügynökség vezérigazgatója.

A NIÜ által támogatott program célja, hogy minél több piacképes és innovatív vállalkozás induljon Magyarországon. (Fotó: 123rf)

HSUP = két félév, számtalan lehetőség

A HSUP egy két féléven át tartó, e-learning alapú egyetemi kurzus. Az első félévben a hallgatók online tananyagokon keresztül ismerhetik meg az innováció menedzsment és a startupok világát. A második félévben lehetőség nyílik projektcsapatok kialakítására, ahol mentorok segítségével dolgozhatják ki saját innovatív ötleteiket. Az év végén a Demo Day rendezvényen a legpiacképesebb csapatok befektetők előtt is bemutathatják projektjeiket.

A program a Demo Day rendezvénnyel zárul, ahol a legpiacképesebb csapatok befektetők előtt is bemutatják projektjüket, illetve csapattagonként további 1-1 millió forintos ösztöndíjban részesülnek.

HSUP: a tanév legjobb projektjei és fontos bejelentések a Demo Day-en

Megújuló program, új lehetőségek

Az elmúlt négy évben közel 15 ezer hallgató vett részt a HSUP programban. Az új tanévben a program friss arculattal és angol nyelvű tananyaggal indul, továbbá elindul a korábbi résztvevő csapatokat támogató Alumni program is.

További információ: HSUP honlapja